2022-09-11

Slutspel på Göteborg Cup

Skövde HF 1 inledde med åttondelsfinal 09:10 mot Kärra HF. En jämn match där vi visade upp ett riktigt bra försvarsspel och fick bra träff på Kärras skytte. Tillsammans med bra målvaktsspel genererade det lyckade försvarsspelet många kontringar, både i första- och andrafasen. Slutresultat 18-13 efter ett ordentligt ryck sista delen av matchen.

Kvartsfinalen spelades mot AIK. En jämn match där det under stora delar av matchen känns som att vi hade övertaget. Vi står återigen riktigt bra bakåt men i andra halvlek får vi lite besvär i vårt anfallsspel och har svårt att komma till bra lägen. Trots att vi leder med 10-9 med 6 minuter kvar av matchen lyckas AIK vända matchen och ta semifinalplatsen från oss på ett lite snöpligt sätt. Slutresultat 11-12.

Skövde HF 2 inledde söndagen med åttondelsfinal 10:00 mot BK Heid. En jämn match och fina prestationer även där, trots ett lite skadedrabbat gäng som fick rulla runt på ovana positioner. Vi står bra bakåt stora delar av matchen men får inte riktigt utdelning i vårt anfallsspel. Förlust 14-11 och lag 2’s söndag slutade där.