2022-02-19

Stark insats mot Lugi HF gav vinst

Skövde HF vinner första halvleken med 15-13, för att sedan dominera den andra och ta hem matchen med segersiffrorna 32-26.

Första halvleks inledning är trevande av båda lagen, ställningen efter 15 minuter är 6-6 Skövde HF har då valt i inledningen att markera Lugi:s Emma Navne och Cecilie Bjerre som ger ett gott resultat. Och är det fördel för Skövde HF större delen av halvleken och Melina Pilav gör 15-12 till pausvilan.

Andra halvlek Lugi kämpar fram till 18-15 då dominerar Skövde resten och kan rycka till sig en ledning med 21-15 efter spelade 38 minuter. Skövde HF går fram till 30-22 genom Nikoline Lundgreen och kan sedan slutföra till vinst 32-26.

– Vi styr, vi bestämmer, vi dikterar villkor i matchen, konstaterar säger Daniel Birkelund efter matchen till SLA

Segern samtidigt som bottenlagen BK Heid och Kärra förlorade betyder att Skövde HF inte behöver titta nedåt längre. Kontraktet är i praktiken redan klart.

Jumbon åker ur direkt och nästjumbon får kvala. Heid och Kärra som ligger på placeringar nu måste ta in tio poäng och massor av målskillnad på fem matcher, den möjligheten finns bara i teorin.