2021-01-15

USM steg 3 ställs in

Svenska Handbollförbundet har beslutat att ställa in allt spel i Gjensidige USM steg 3

Under torsdagen (14/1) tog Svenska Handbollförbundet (SHF) beslut om att ställa in allt planerat spel i Gjensidige USM i februari. Det innebär att alla åldersklassers steg 3-spel ställs in.

– När vi i december tog beslut om att lägga om steg 3-spelet från januari till februari så anade vi att det skulle bli svårt att genomföra, men i vår strävan att hålla drömmen om USM vid liv för alla deltagare valde vi ändå att göra om planeringen, säger tävlingschef Adam Engström.

I januari har det dock visat sig att utvecklingen i samhället inte har förändrats till det bättre och att spel i februari inte är rimligt att hoppas på.

-Det var ett mycket tråkigt beslut att ta, men med endast tre veckor kvar till den första spelhelgen i steg 3-blocket kunde vi inte vänta längre med beslut.

 Beslutet gäller tillsvidare endast att steg 3 inte ska spelas. Vad som kommer att hända med det planerade steg 4-spelet är inte beslutat om ännu. SHF kommer att utreda frågan och återkommer med mer information om Gjensidige USM senaste den 12 februari.

Text från Svenskhandboll

Uppdaterad  2021-01-15 22:37
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna