2021-09-24

Stina Karlsson tillbaka i Skövde HF

Foto: Anders Wiik

Skövde HF gör inför matchen mot Kärra HF en förstärkning av laget. Den förra Skövde HF-spelaren, Stina Karlsson, som de senaste åren spelat i Tyska ligan bland annat utökar truppen på mittnio-positionen.

Läs sportchef Daniel Birkelunds tankar om Stina.

-Det är ingen hemlighet att vi har letat efter möjligheten för att stärka oss lite på 9m. Det behovet blev givetvis ännu mer aktualiserat när vi tyvärr fick en skada på vår lagkapten och mittnian Moa Andersson som kommer hålla henne borta från den inledande delen av säsongen, säger Daniel.

-Dock har det inte varit lätt att identifiera spelare som vi har haft rätt känsla för. Det har hela vägen varit viktigt för oss att eventuella nyförvärv ska kännas rätt och passa in i vårt koncept, på och utanför plan.

-För några veckor sen blev vi uppmärksammade på att Stina hade flyttad hem till Sverige för att göra klart sina studier i Jönköping. Med tanke på att hon tidigare har spelat i Skövde HF var det naturligt att kontakta henne och vi fick ganska snabbt en god dialog som sen ledde fram till att vi nu har skrivet ett avtal.

Kontraktet med Stina är i första hand skrivet för höstsäsongen, det vill säga november ut. Sen kommer båda parter att utvärdera. Men vår förhoppning, och även Stinas tror jag, är givetvis att det kommer fungera så bra att hon blir en del av vårt lag hela säsongen.

-Med Stina får vi in en duktig handbollsspelare med erfarenhet och mycket handbollkompetens. Hon kommer kunna tillföra mycket både i match och även i träning, där jag tror hon kommer vara en bra källa till inspiration och utbildning av våra yngre spelare.

-Vi får också in en härlig person i gruppen som har funnit sin plats direkt. Hon är en positiv och glad person som säger vad hon tänker och tycker, och kommer på så sätt till att bidra till att vi utvecklar kulturen i laget ännu ett litet steg vidare, avslutar Daniel.

 

Skövde HF välkomnar Stina tillbaka till Skövde och vi hoppas du skall trivas med dina lagkamrater och klubben samt ha roligt på planen igen!

Uppdaterad  2021-09-24 14:38
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna