2024-04-20

Stormatch mot seriesegrarna Skuru IK och vinst med 31-21 (18-10).

Foto: Viktor Ljungström

Ingenting stoppade inte Skövde HF att köra över Skuru IK med 31–21 (18-10) i den andra SM-kvartsfinalmatchen. Elma Örtemark med full kraft genom hela matchen var tillsammans med målvakten Josefine Gundersen Lien lagets bästa spelare.

Skuru startade med att göra första målet och hade så även 1-2, då räddar Josefine Gundersen Lien ett straffkast från Alexandra Bjärrenholt, Sedan  2-2 innan Skövde går till ledning 5-3 och så även 8-4 innan vid spelade 21:40 Kaja Stojilkovic Skuru IK gör 10-8. Vid 26:27 gör så Elma Örtemark 16-8 till Skövde HF, det blir till en åttamålsledning för Skövde i halvtid med 18-10.

Andra halvlek inleds med 19-10 av Elma och vid 33:16 21-11 av Ida Eriksson, Skuru är som närmast 23-15 vid spelad 37:34 av Kaja Stojilkovic.
Trots lite trevande anfallsspel av Skövde och Skuru testar att spela 7-6 i sitt anfallsspel så löser Skövde sitt försvar och högt målvaktspel av Josefine Gundersen Lien. 

Skövde HF spelar hem matchen med en övertygande vinst mot seriesegrarna, ett kollektivt Skövde HF som håller sin förutspådda matchplan för att vinna och få till en fjärde match i Skövde.

– De ville inte vara här, säger Josefine Gundersen Lien till Skövde Nyheter.

– Vi har en helt annan inställning i dag och vet att de har problem här, vilket vi vände till vår fördel. Vi fick en väldigt bra träff i inledningen och det gjorde att matchen blev som den blev, säger Johanna Flygelholm till Skövde Nyheter.

SLA: Man kan fråga sig hur det kan svänga så mycket när samma lag möts inom loppet av bara några dagar? Vad gjorde SHF bättre?
Ett mycket bra försvars- och målvaktsspel känns som grunden, sedan spelade laget med bättre skärpa och precision framåt.
Daniel Birkelund säger till SLA:
– Vi spelade bra försvarsspel redan i den första matchen, sedan handlar det om att vi hade en större noggrannhet i vårt anfallsspel vilket är ett måste när man möter Skuru som annars springer ifrån oss.

Matchbilder av Viktor Ljungström.

Ledare och spelare som avtackades:

Stina Karlsson
Hugo Gustafsson
Christian Grönblad
Julie Aspelund Berg
Daniel Birkelund
Matilda Forsberg
Ida Lindlöf
Elma Örtemark
Johanna Flygelholm
Moa Andersson
Ida Eriksson
Mia Kvitthyll
Uppdaterad  2024-04-20 22:52
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna