2023-08-23

Storseger i första matchen av ATG Svenskacupen

Skövde HF visade vara sig flera klasser bättre än IF Hellton när lagen möttes i första matchen av ATG Svenska cupen. Skövde vann till slut med komfortabla 22–38 (13–19).

Hellton är två steg längre ner än Skövde i seriesystemet. Det innebar att de fick sex stycken (tre per division) handicapstraffar (shoot-out) innan matchen startade. Där satte Hellton tre då Skövdemålvakterna stoppa tre, och matchen startade alltså med ett 0–3-utgångsläge för Skövde.

Skövde kunde sedan gå till 5-9, sedan skilde det 3-4 mål mellan lagen innan Skövde kunde gå till sexmåls ledning vid pausvilan 13-19.

Den andra halvleken visade Skövde sin klass och att det skiljer i nivå mellan Elit och div 2, Skövde gick till ett tiomåls övertag 17-27 för att sedan spela matchen till resultatet 22-38.

Målvakten Josefine Gundersen Lien tog plats mellan stolparna i den första halvleken. I den andra halvleken kom Emma Andersson in i spel och inledde med att rädda en straff direkt.

Det var också debut i tävlingssammanhang för Tilda Redzic och Ella Larsson Nyqvist. Ida Eriksson, Moa Andersson var sjuka och stannade hemma samt att Matilda Forsberg och Tindra Sahlin Wallenius som rehabar skada.

Nästa gruppspelsmatch HK Aranäs matchen spelas i Kungsbacka nu på söndag kl 17:00, för att i sista och tredje match ta emot AIK Handboll torsdag 31 september kl. 19:00.

Uppdaterad  2023-08-24 18:05