Efter att ha missat spel i huvudrundan så var det chans till revansch i Presidents Cup. Första ut match väntade mot Tjeckien under tisdagen. Sverige hade en fin start på matchen och där Linnéa Kindahl gjorde tre raka mål vilket gav blågult 4-2. Efter en jämn halvlek så var det Tjeckien som avslutade starkast och kunde gå till pausvila med 14-16.

De blågula hade en förhoppning om att snabbt kunna gå ikapp under inledningen av andra halvleken, men det tillät inte tjeckerna med bra försvarsspel, spelarna tog tveksamma beslut vilket gav att Tjeckien drog ifrån till en fyramålsledning.
Så även om blågult vid några tillfällen såg på väg att vara ikapp så kom de aldrig närmare än två bollar, chanser fanns att krympa dock togs felaktiga beslut som gav Tjecken nya fördelar i en match med totalt många utvisningar och straffar för båda lagen. 
Matchen slutade 27-30 och Sverige får därmed ladda om inför onsdagens match mot Island som i dagens match mot Schweiz föll med 25-21.

Tilda Redzic hade gott om speltid och delade på M6 samt trea i försvarsspelet med Isabella Rydén, Tilda svarade för ett mål i matchen.

Tilda Redzic i U17 Landslaget EM 2023
Foto: Miro Redzic

Målskyttar Sverige: Nova Huselius 5, Julia Ringström 3, Linnéa Kindahl 3, Hanna Lundvall 3, Isabelle Rydén 3, Wilda Rubin 3, Emma Rudqvist 1, Julia Berglund 1, Astrid Lös 1, Tuva Jungqvist 1, Maja Johansson Scharnell 1, Tilda Redzic 1

Matchen mot Island spelas onsdag 13.30 och sänds på EHFtv.com.