2023-11-26

Thella Johansson femmålsskytt i Scandiberico Cup U17 Landslaget

Foto: Viktor Ljungström

Thella Johansson stod för fem mål totalt i Scandiberico Cup för U17 Landslaget, målen gjorde hon i matcherna mot Norge 28–28 med 2 mål och mot i förlustmatchen mot Portugal – Sverige 24–18 med 3 mål. Sverige slutade på en fjärde plats i turneringen.

När Svenska U17 Landslaget spelade Scandiberico Tournament så blev det förluster mot Spanien och Portugal och oavgjort mot Norge.
– Det blev U17-damernas facit när Scandiberico Tournament avgjordes i spanska Cuenta och laget slutade på en fjärde plats i turneringen.

Spanien stor för motståndet i första matchen i torsdags och det blev en tuff start för det Svenska laget. Spanjorskorna ledde med åtta bollar i halvtid och vann till slut med tio måls marginal.

I den andra matchen väntade Norge och det blev en jämnare historia. Norge var i förarsätet nästan hela matchen, men Sverige avslutade starkast och det blev delad poäng och 2 mål av Thella Johansson.

I avslutningsmatchen var det också länge jämnt och Sverige ledde matchen i början av andra halvlek för att sedan förlora med sex mål, 18–24. I matchen mot Portugal gjorde Thella Johansson 3 mål.

Läs mer på Handbollslandslaget

 

Uppdaterad  2023-11-27 00:01
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna