• Föreningen
2022-02-12

Tufft för HF Somby/Skövde mot IK S-hof

Skövde HF och IK Sävehofs utvecklingslag spelade mot varandra under lördagen i division 1-handbollen. HF Somby/Skövde fick det tufft mot IK-S-hof och förlorade med 22–39 (8–13).

HF Somby som ligger i sist i serien och HK S-hof i toppen och man kunde på förhand förstå att det för HF Somby skulle bli en tuff uppgift.

HF Somby kunde dock respektlöst gå till ledningen med 4–2, men sedan vände matchen och ledningen förbyttes till underläge med 4–11 efter 20 minuters spel. Här hade IK S-hof kopplat grepp om matchen och gick till pausvilan  med ställningen 8–13.

I andra halvlek fortsatte IK S-hof att dominera matchen och ledningen drygades ut och det rann i väg till en förlust med 17 bollars marginal.

HF Somby hade under matchen svårt med att komma till bra avslutningsläge från 9-meter då IK S-hof spelar ett tuff 5-1 försvar, dock lyckas Luisa Samuel och Astrid Berura med sju mål från sina positioner på vänste/höger 6.

HF Somby ligger kvar under nedflyttningsstrecket och har tre poäng till Önnerediterna på kvalplats efter 15 spelade matcher.

Nästa match för HF Somby/Skövde är ett möte mot HK Drott Halmstad på lördag19/2.

Arbets och Matchprotokoll finner ni under tabell!

Uppdaterad  2022-02-13 00:31