2021-10-30

Tung förlust mot Kristianstad HK

Det blev tyvärr en tung förlust för Skövde HF mot Kristianstad HK. Slutresultatet skrevs till 16-29 (7–12) efter att Kristianstad HK malt sönder Skövde HF.

Första halvlek är jämn målmässigt i tio minuter 4-6 sedan rycker Kristianstad fram med tre raka mål 4-9, lagen byter mål med varandra och halvtidsvilan skrivs till 7-12.

Andra halvlek startar Kristianstad med tre snabba mål 7-15, Skövde HF gör ett tappert försök att hänga med 9-16 men uppförsbacken är för stor och Skövde HF kan inte rå på Kristianstad HK som vinner kampen 16-29.

Med så stora förlustsiffror står det klart att varken försvars- eller anfallsspel funkade som det skulle för SHF.

Framåt var det extremt svårt att ta sig igenom Kristianstads stabila försvar och när väl Skövde HF kom till avslut gick skotten utanför målramen eller så stod Freja Hammer Fagerberg i vägen i målet.

Emma Andersson tog över i Skövde HF målet efter spelade 40 minuterna och nådde 36 i räddningsprocent.

– Vi är besvikna för att vi tillåter det att rasa ihop så fullständigt, säger SHF-tränaren Daniel Birkelund efter 16–29-förlusten till SLA.
Nästa hemmamatch blir mot IK Sävehof den 18:e november. Då är det också en publikmatch mad fri entré för alla. Våra sponsorer bjuder på entrén.

Uppdaterad  2021-10-31 09:18