2020-08-09

Tung seger för Skövde HF mot IF Hallby

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF spelade idag match för andra dagen i rad. Idag var motståndet IF Hallby som förra säsongen slutade i toppen av Allsvenskan och skulle mött Skövde HF i det kval som blev inställt i och med Covid 19. Matchen, som spelades 3×20 minuter, startade i ett högt tempo från bägge lagen men målskyttet gjordes enbart av Skövde som tog ledningen till 4-0. Sen fick Hallby göra sitt första mål av de 17 som lyckades göra på ett Skövde som hade en mer avslappnad inställning till matchen och som tryckte på ordentligt från start.

Skövde HFs Huvudsponsorer 2020Premiärnerverna var som bortblåsta och det som inte fungerade mot IK Sävehof fungerade idag. Samtliga spelare användes på planen och mål kom från varje position. Kontringsspelet visade sig i samtliga faser och målvaktsspelet visade sin höga klass. Bägge målvakterna nådde 33% i räddningsstatistik vilket visar på ett bra samarbete mellan försvar och målvakt. Lovis Kalla Baudin, som igår spelade sin första seniormatch någonsin, gör en fantastiskt fint inhopp. Det lovar gott för framtiden.

Det spelades som ett lag och det är mycket svårt att peka på någon som gör något mer än någon annan i matchen. Ett bra lagspel som skapar hot på hela planen helt klart.

Matchen slutar 31-17 till Skövde som avslutar eftermiddagen och kvällen med en lagkväll i Hjo där bad, mat och minigolf avslutar en handbollshelg för laget.

Missade du matchen och vill se reprisen hittar du den här: https://solidsport.com/skovdehf/watch/psg-skovde-hf-if-hallby

 

Uppdaterad  2020-08-10 13:54
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna