2022-04-07

USM lottningen klar för F14 och F18

Idag presenterades lottningen i USM F14, F16 och F18. Skövde HF är med i F14 och F18 och deras motståndare är som följer:

F14 Grupp 2:

Årsta IF HF

Lödde Viking HK

Skuru IF

Skövde HF

Rickard Svensson, tränare i F14:

-Vi har spelat med två jämna lag i USM och ett av dem har tagit sig till steg fem. Skuru har vi mött tidigare i Skadevi Cup och Årsta mötte det ena laget i Irstablixten. Lödde Vikings är bra på både pojk och flicksidan. Det är riktigt bra motstånd i steg fem och lagen i vår grupp är riktigt bra. Vi ska inte ha för stora förväntningar på oss utan göra vårt bästa och få känna på vad det innebär att spela finalsteget. Något jag tycker är riktigt kul är att vi nog är den enda föreningen av de som spelar i USM som gått så här långt med två jämna lag. Något som är riktigt positivt för framtida USM. 

F18 Grupp 2: 

Skuru IF

Önnereds HK

Spånga HK

Skövde HF

Julia Andersson, tränare i F18:

-Spel i F18 innebär att man ofta möter spelare som redan spelar seniorspel och därför är nivån extremt hög. Skuru är alltid med i toppen i SHE och är ofta riktigt bra i USM likaså. Önnered har vi mött i Div 1 i år där de haft det tufft precis som oss men till USM förstärks trupperna oftast med spelare från seniorlaget. Spånga är väl outsidern som vi har sämst koll på men ingen kan underskattas. Det kommer bli en tuff kamp för tjejerna i varje match.

USM steg fem spelas den 6-8:e Maj i IFÖ Arena. Det blir en handbollsfest utan dess like, var så säkra!

Uppdaterad  2022-04-07 14:45
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna