2021-10-24

Viktiga poäng för HF Somby/Skövde

På söndagen kom den första segern när HF Somby/Skövde besegrade KV IK Sport med 35–34 (18-18) i Göteborg. Efter att haft en tuff start på seriespelet så kunde vända åter till Skövde med glada miner.

Första segern kom nu i den fjärde matchen i ett lag där Tindra Sahlin Wallenius och Melina Pilav från elitlaget drog ett tungt lass.

Det var en minst spännande och rafflande match där lagen byttes om att ha ledning i matchen.

I den första halvleken hade HF Somby/Skövde för mestadels övertaget Kv Sport IK gjorde kvittering 18-18 vid spelade 28.35 so höll sig till halvtidvilan.

I den andra halvleken går Kv Sport IK fram till ledning med 25-22, HF Somby/Skövde vänder till ledning 25-27 för att Kv Sport IK når 34-34.

HF Somby har bollen och tar timeout med 14 sekunder kvar att spela. Nu gällde att få till ett bra avslut och avgöra matchen.

Det hela mynnade ut i ett straffkast där Moa Liimatainen höll nerverna i styr och avgjorde för HF Somby/Skövde med bara tre sekunder återstod.