2021-02-19

Viktiga två poäng mot Lugi

Skövde HF tog på torsdagkvällen två viktiga poäng mot Lugi HF. En match som för båda lagen handlade om att ta viktiga poäng, för Skövde HF för att hålla avstånd till Boden och för Lugi HF att nå en slutspelsplats. Vinst med 29-26 efter att haft ledning med 17-12 vid halvtidsvilan.

Första halvlek är en kamp

Lugi startar med att göra första målet för att sedan gå fram till ledning med 4-2, sedan kommer Skövde HF igång kvitterar via straffmål av Nikoline Skals Lundgren till 4-4 för att sedan gå till ledning med 6-4 av Edita Nukovic.

Lugi kämpar tappert för att hänga på och är som närmast 7-6 av Emma Navne vid spelade 13.58, då tar Skövde kommandot och rycker till ledning 11-7 (13.58).

Skövde HF gör då ett ryck och kan nå 15-10 (24.39) och kan hålla femmålsledning halvleken ut 17-12.

Andra halvlek oviss till slutet

I femton minuter byter lagen mål med varandra och efter 44.24 så tar Skövde en sexmålslednig via straff åter igen av Nikoline Skals Lundgren.

Lugi kryper närmare och har 26-23 (53.55) via Ofelia Hallberg och når som närmast 28-26 (59.42) sedan kan Britta Jakobsson van Stam fastställa slutresultatet 29-24 på kontring då Skövde stjäl bollen från Lugi.

Viktoria Börjesson står åter för en stabil insatts och är en viktig kugge i målet och når 34 i räddningsprocent.

Eftersnack

– Andreas Larsson berömmer laget för insattsen att kämpa för varje boll och vinna kamperna i försvar då Lugi valt   att spela 7-6 i anfallspel. Och att alla spelare går för varje läge som ges i anfallspelet efter uppgjord plan för att få ett övertag.

Uppdaterad  2021-02-21 17:47