2023-04-02

Vinst i match två mot Önnereds HK 1-1 i kvartsfinalspelet

På söndagseftermiddagen såg Skövde HF till att kvartsfinalserien mot Önnereds HK i SM-slutspelet i allra högsta grad lever vidare och Önnereds HK får göra ett nytt i heta Idrottshallen där RedSea trummar på för att stödja sitt lag.

Till matchen så gjorde Önnereds HK första målet men Skövde HF kunde vända till en 4-2 ledning, sedan jämt i spel och Skövde drar på sig tre utvisningar och är i undertal med  spelare i mer än två minter och lyckas hålla ställning till 4-3 via ett straffkast av Evelina Källhage. Vid fullt lag kan sedan Skövde HF gå till 5-3, där efter jämt i målgörande fram till Önnereds HK får ställningen till 6-7. Skövde HF kan sedan vända tillbaka till 11-9 för att Önnereds HK sedan gör 11-10 när 30 minuter återstår av första halvlek.

Inledning av andra halvlek är det jämt spel och målgörande fram spelade 40.08 då Skövde HF har gått ifrån och tar ledning med 17-13. Önnereds HK hämtar in till 17-15, Skövde HF har sedan en stark period och går till ledning med 20-15 vid spelade 46.07.

Matchens lirare Önnreds HK Linnea Säreborn
Matchens lirare Skövde HF Elma Örtemark

Skövde HF har övertaget resterande del av match, Önnereds HK är ikapp 21-20 men Skövde går till 23-20 för att sedan bevaka tillställning och vinna med 25-22.