2023-08-31

Vinst mot AIK Handboll i ATG Svenskacupen och gruppetta!

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF kunde säkra gruppsegern när division 1-laget AIK Handboll kom på besök. Skövde HF infriade det och vann med 34–21 (16–13) och avancerar därmed till slutspelet i cupen som gruppetta och med det få fördel att möta en tvåa i åttondelsfinalen.

I svenska cupen tillämpas shoot out. Eftersom det skiljer två divisioner mellan Skövde HF och AIK Handboll fick gästerna inleda med sex shoot out före matchstart, AIK förvaltade fyra av dessa och därmed var ställningen 4–0 innan det var dags för avkast.

Skövde HF hämtar in till 6-7 via straff av Natalie Westefors vid spelade 6.31, där efter byter lagen mål med varandra framtill att Andrea Niva sätter 10-10 och även ledningsmålet 11-10 och spelade 15.51.

Foto: Viktor Ljungström

Något trevande spel av Skövde men tillslut få ordning på spelet och kan gå till pausvilan med 16-13.

Foto: Viktor Ljungström

Andra halvlek startar Skövde med att göra 6-3 (22-16) på AIK som då väljer att ta timeout efter spelade tio minuter av av halvleken. Skövde kan sedan mala på och AIK är inte i närheten av att kunna störa matchbilden, Skövde kan så avsluta matchen med att göra 12-5 på AIK och säkra platsen som gruppetta och ett bra utgångläge i slutspelet av ATG Svenskacupen.
Några små noteringar från matchen, att nyförvärvet Isabelle Medin Sand gjorde debut i Skövde HF tröjan, hon säger till Skövde Nyheter – Det kändes att det var stor skillnad på lagen, vi tog över mer och mer ju längre matchen gick.
Emma Andersson som stod hela matchen och hade 61,5 % i räddningar och satte laget snabbt i sitt spel .

Foto: Viktor Ljungström

Ella Larsson Nyqvist gjorde sitt första A-lagsmål i tävlingssammanhang för Skövde HF.

Foto: Viktor Ljungström

Daniel Birkelund säger till SLA – Jag är nöjd med hur spelarna löste sina uppgifter, sedan kanske vi hade kunnat vinna matchen med större siffror om vi matchat på ett annat sätt, men det här var nyttigt för oss.

Foto: Viktor Ljungström

RedSea stöttar och hejar fram Skövde HF, laget tackar för ert stöd! Vi ses igen 15 september i matchen mot Kungälvs HK, matchstart 19:00.

Foto: Viktor Ljungström
Uppdaterad  2023-09-03 12:20
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna