2023-08-27

Vinst mot Aranäs HK och klart för slutspel i ATG Svenskacupen

Foto: Viktor Ljungström

Under söndagen ställdes Skövde HF mot HK Aranäs i Kungsbacka och den andra matchen i ATG Svenskacupens gruppspel. Skövde HF gick ifrån i den första halvleken 13-19 och kunde sedan hålla undan till vinst med 35-28 . Vinsten innebär att laget är klart för slutspel i ATG Svenska cupen.

Innan matchens inledande avverkades tre shootout-straffar vardera för lagen så stod det 2–2 och efter det kunde Britta Jakobsson van Stam ge laget ledningen. Efter det var det övertag med 2-3 mål och sedan Elma Örtermark skulle ge ledning 14-10 senare öka till sex mål upp och det var därför fullt rättvist att laget gick till halvtidsvila med en sexsmåls-ledning 13-19  då Skövde var det bättre laget,

Den andra halvleken städade Skövde mest bara av då Aranäs försökte sig på med ett 3-2-1 försvars men det laget och gick 17-26. Sista akten slutade oavgjort då spelarna ville öka på men tekniska misstag gjorde att Aranäs kom närmare på slutet, vilket innebar att matchen slutade 28–35.

Elma Örtemark noterades totalt för nio fullträffar. Josefine Gundersen Lien vaktade mål första halvlek och Emma Andersson den andra, noteras kan att samtliga utespelare som var på banan var målskyttar.

Även denna match vilades Matilda Forsberg, Ida Eriksson och Tindra Sahlin Wallenius.

I gruppspelet återstår en match och den spelas nu på torsdag mot AIK. Men redan nu är Skövde HF alltså klara för slutspel i Svenska Cupen.

Uppdaterad  2023-08-27 21:46
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna