2022-03-12

Vinst över BK Heid efter stark avslutning

Skövde HF vann matchen mot nästjumbon BK Heid med 21–19 (12–12) i Göteborg på lördagseftermiddagen. Skövde HF var bara i ledningen vid tre tillfällen och ett av dessa var vid slutsignalen.

Det blev en ganska tuff start för Skövde HF, efter mindre än tio minuter var hemmalaget Heid i ledning med 6–2. Skövde jobbade lugnt vidare. 6–2 blev snabbt 6–4 och Skövde hade närkontakt igen.

Heid fick måltorka och Skövde var efter drygt 20 minuter ifatt vid 8–8 och sedan sköt Melina Pilav laget till ledning för första gången. Dock vände Heid tillbaka, men Skövde fick sista ordet i halvleken och kvitterade till 12–12 efter 29.58. Målet gjordes av skyttedrottningen Nikoline Lundgreen och det var hennes första mål för dagen.

Om den första halvleken var målsnål, så var det inget mot hur den andra blev. Den slutade 9–7 till Skövde HF.

Efter 15 minuter, stod det 15–14 och strax därefter höll matchen på att rinna Skövde HF ur händerna. Heid gjorde nämligen tre raka mål och hade 18–14 med drygt elva minuter kvar att spela. Drygt fyra minuter senare var det kvitterat till 18–18 och två minuter senare sköt Elma Örtemark 19–18 och Skövde var i ledningen.

Heid kvitterade förvisso, men Nikoline Lundgreen, lossade stora kanonen till 20–19. Sedan svarade Annie Linder för en läcker räddning och i slutsekunderna kunde Elma Örtemark fastställa slutresultatet till 21–19.

Uppdaterad  2022-03-12 20:21