2020-06-07

Henric Sandmark ansluter till Skövde HF

Vi är oerhört glada över att få presentera en ny ledare i Skövde HF. Henric Sandmark, med förflutet i IF Hellton Karlstad, är ny målvaktstränare i elitlaget och kommer också vara assisterande i HF Somby.

Skövde HF är mycket glada över att få presentera Henric Sandmark. Henric med långt förflutet i IF Hellton (Karlstad) har valt att flytta till Skövde för att få fortsatt personlig utveckling av sina handbollskunskaper. Henric, som till tidigt i våras var huvudtränare för IF Helltons damlag i allsvenskan kommer med ett enormt engagemang för handbollen och kommer bidra med mycket i föreningen.

Vad är din bakgrund Henric?

-Jag har varit tränare i 20 år i samma förening IF Hellton Karlstad och har varit med om en fantastisk resa från bakgården i handbolls Sverige till SHE. Att göra den resan tillsammans med andra ledare och alla som jobbar ideellt i en föreningen är en häftig upplevelse, säger Henrik.

Vad har du för utbildningar och kompetens inom handbollen?

– Jag har under resans gång utbildat mig så jag har TS3 och även TS3 målvakt, fystränarutbildning. Jag har även arbetat i 9 år som lärare på handbollsgymnasiet i Karlstad.

Varför Skövde HF?

-Anledningen till att jag väljer att vara med i Skövde HF är att de har en bra och fungerande organisation som vill framåt. Många personer som vill vara med och en väldigt bra ungdomsverksamhet som man vill bygga sitt elitlag på!

Vad är dina bästa egenskaper?
– Lugn och ett väldigt tålamod. Jag gillar detaljer och är noggrann. Jag gillar att se spelare som lyckas både på planen och utanför, avslutar Henric

Henric Sandmark, Fanny Eriksson och Morgan Lundberg från lördagens kick-off.

Henrics kompetens som handbollstränare är mycket hög där han gått samtliga officiella tränarutbildningar som finns i Sverige. Han har främst jobbat med att utbilda tjejer till handbollsspelare så han är som klipp och skuren för Skövde HF.

I Skövde HF kommer Henric ha rollen som målvaktstränare i elitlaget, assistera Fanny Eriksson i HF Somby / Skövde och hjälpa till i F16/F15 efter behov. Henric vill vara mycket aktiv i sitt engagemang och kommer med all säkerhet också vara tillgänglig i yngre lag som har behov av hans kompetenser.

Redan 2014 hade Skövde HFs dåvarande ordförande Erik Boström samtal med Henric om att bli en del av Skövde HF. Vi är mycket glada över att fem år senare lyckats genomföra denna fina rekrytering. Det är en rejäl förstärkning till vår organisation!

Vi hoppas alla vill vara med och önska Henric ett stort varmt välkommen till Skövde HF.


Skövde Handbollsflickor 2020.

Uppdaterad  2020-06-07 21:53
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna