2021-02-23

Inte Skövde HF:s kväll mot BK Heid

Foto: Viktor Ljungström

Efter att fört matchen i första halvlek och ledning med 13-12 vid pausvilan så kunde BK Heid ta över efter spelade 44 minuter och hålla ledning till matchens slut och kan vinna med 26-22.

Första halvleken

Skövde HF startade i ett i högt tempo och med mycket energi. Och gick tidigt upp till ledning med 3-0 efter två mål av Edita Nukovic, och ett av Nikoline Lundgreen.

BK Heid spelade upp sig och jämnade ut spelet, men det var Skövde HF som var i förarsättet i stort sett hela första halvleken, mycket på grund av Viktoria Börjessons inkomst efter att Josephine Lundgren fått en boll i ansiktet, så hade Viktora stundtals ett vasst målvaktsspel. Halvleken slutade till sist 13-12.

Andra halvleken

Skövde HF inleder med att gå fram till 17-16, Heid jobbar upp sig och tar ledning med 19-18 Ilda Kepic redaucerar 19-19, därefter går Heid till ledning 23-19.

Skövde HF har en tung period med sitt anfallspel dock kan unga Melina Pilav komma in och sätt tre tunga mål och Skövde har 22-24 vid spelade 59.00. Tillslut kan Heid avsluta med två snabba mål och vinner med 26-22.

Utvisningar fäller Skövde HF

Skövde HF drar på sig fyra utvisningar mot att BK Heid klarar sig undan med endast en.

Possetivt i Skövde HF

Viktoria Börjessons stundtals fenomenala målvaktsspel och att unga Melina Pilav gjorde 4 mål och en bra match.

Andreas Larsson säger.

– Hade vi inte bränt så många lägen i den andra hade det så klart sett annorlunda. Det var ju en kavalkad av brända lägen. Vi orkar inte riktigt hålla upp med vårt spel idag med mycket tryck.

Olyckligt resultat

Bottenkollegan Kungälv tog en viktig seger mot Önnered. Den segern innebär att Skövde HF inte längre har saken i egna händer. Kungälv har dock topplaget Skuru kvar att möta. Skövde HF och Kungälv möts i den näst sista omgången.

Skövde HF kommande matcher

24/2 Kristianstad (B), 27/2 VästeråsIrsta (B), 5/3 Kungälv (H) och 9/3 Boden (B).

 

Uppdaterad  2021-02-23 21:33
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna