2022-01-23

Klara för steg 4 Gjensidige USM F18

Skövde HF F18 har i helgen varit i Västerås och spelat Gjensidige USM F18 steg 3. Som grupp tvåa efter vinster mot Lidingö SK och RP IF Linköping samt oavgjort mot VästeråsIrsta HF så spelar de Steg 4: 2-3:e april.

Lördagens match besegrades Lidingö SK med 23-22 (9-13). Lidingö hade övertaget i första halvleken med 3-4 bollar och mesta ledning 8-13 innan pausvilan 9-13. Den andra halvleken startar som första, Skövde är i 16-17 för tappa till 16-20, sedan växlar Skövde upp och gör vinstmålet 23-22 knappt minuten kvar att spela och håller det matchtiden ut.

Söndagen inleddes med match mot arrangören VästeråsIrsta HF, En jämn match byter mål växelvis med varandra och pausvila 8-8. I den andra gör Skövde ett ryck 9-12 för att tappa till 16-14 för att sedan vända till 16-17 för att sedansluta 20-20.

Helgens sista match mot RP IF Linköping vinner Skövde HF 29-20 (13-13). Första halvlek är någorlunda jämn mellan  lagen, i den andra så hänger inte RP IF med och Skövde för den fram till sutresultat 20-29.