2020-06-14

Fanny, den sista pusselbiten

Foto: Anders Wiik

Fanny Eriksson Fanny Eriksson är den sista pusselbiten i ledarstaben kring elitlaget. Fanny som också har huvudansvaret för HF Somby Skövde kommer vara den andra assisterande tränaren till Rasmus Poulsen. Vi får då en kvinna bredvid Rasmus och Roger som kan bidra med sina tankar från andra infallsvinklar.

Fanny kommer vara länken mellan utvecklingslaget (HF Somby) och elitlaget och stötta de unga tjejerna som kommer upp och tränar med elitlaget. Med Henric Sandmark som assisterande i utvecklingslaget och målvaktstränare i elitlaget finns en bra grund för bra samarbete mellan de två lagen.

Fanny, nyanställd i klubben är också verksamhetsansvarig på dagtid, kommer ge en kvinnlig touch med mycket fart och fläkt till teamet.  Bli inte förvånade om Fanny tar täten och leder elitlagets träningar när Rasmus får förhinder. Vi tror mycket på Fannys egenskaper och ungdomlig iver och känner hon blir en viktig pusselbit i staben.

 

Ledarstaben klar

Därmed är ledarstaben fastställd för säsongen 2020-2021. Vi har arbetat hårt för att skapa ett bra team runt Rasmus Poulsen som vill vara med för att de har stort hjärta till klubben och vill vara med på resan mot toppen av SHE.

Det finns oerhört mycket energi i ledargruppen och några har lång rutin medans några kommer vara med för första gången i sammanhanget och vara med och lära.

Gruppen är fortfarande mansdominerad men Fanny och Anki kommer få dra ett större lass att få in det kvinnliga i gruppen. Det kommer bli mycket roligt att se hur gruppen utvecklas och hur de kommer sätta sin prägel på spelarna och laget under säsongen.

 

Rasmus Poulsen är huvudtränare är för tredje säsongen i rad och målet har i år varit att bygga ett team runt Rasmus som kompletterar honom.  Rasmus gör sista år på kontraktet och vill definitivt leverera!

 

 

Roger BerggrenRoger Berggren är den första assisterande tränaren till Rasmus. Roger kommer tillföra en varm personlighet till laget och är intresserad av att se och lära hur handbollen i SHE fungerar. Roger har varit assisterande tränare i utvecklingslaget HF Somby Skövde under flera år och vi vet att han varit omtyckt bland spelarna där.
I Roger har vi fått en lojal person som kommer stärka laget på många sätt.

Magnus HultbergMagnus Hultberg är Skövde HFs nya fyskoordinator och fystränare för elitlaget. Magnus uppgift är att lyfta elitlaget fysiskt ett snäpp samt utveckla arbetssätt och träningsmetoder för hur vi kan förbereda ungdomar från F15 och äldre att vara fysiskt förberedda för en eventuell elitlagsplats när de blir äldre. Han är enormt energisk och är nästan alltid själv med i fyspassen och tar väldigt väl hand om spelarna. Han är duktig pedagog och får alltid ut det bästa ur spelarna. Vi har gjort en fantastisk värvning i Magnus och ser fram emot att se den fysiska utvecklingen hos spelarna.

 

Henric SandmarkHenric Sandmark är ny målvaktstränare i laget med ursprung i IF Hellton.  Bredvid målvaktstränarrollen är Henric också assisterande i HF Somby. Henric kommer bidra med sitt lugn och sin långa erfarenhet. Vid frånvaro av någon av de assisterande tränarna kan Henric gå in och ta pass utan att tappa i kvalitet. Fokuset på målvakter är oerhört viktigt för laget men också för klubben.

 

Claes-Göran Cege ElfweringClaes-Göran Elwering är lagets materialansvarige och han är nästan en inventarie i klubben. Han startade i Skövde HF redan 1995 och kommer återigen stötta laget med material så förutsättningarna för spelarna blir optimala. Cege bidrar till teamet med sin rutin och sitt stora kontaktnät han byggt upp över åren i Skövde HF. Utan Cege är inte Skövde HFs elitlag riktigt sig själv.

Martin HenryssonMartin Henrysson är ny team manager i ledarstaben, har varit aktiv i Skövde HF på många sätt de senaste åren. Martin bidrar med sina styrkor i organisation och administration men har också mycket handbollskunskap med tränarskolans steg 3 i bagaget.
Martin var med och värvade Rasmus Poulsen till klubben och nu får de arbeta tillsammans för att ta nästa steg med laget.

Anki WiikAnki Wiik är ny lagmamma och kommer främst arbeta med spelarna och få dem att trivas och må bra i teamet. Komiskt uttryckt är hon elittruppens socialminister där hon ska ansvara för att det blir andra aktiviteter med laget utanför själva handbollen.
Anki kommer vara lagets andra kvinna i ledarstaben och kommer vara någon för spelarna att kunna prata med om allt möjligt.

Anders LindströmAnders Lindström gör sin andra säsong i elitlaget. Men sin bakgrund som kognitiv beteendeterapeut kommer han arbeta med mental träning i laget och stötta spelarna i sin mentala förberedelse. Anders kommer både arbeta med laget som helhet och ge stöd till de spelare som känner sig i behov av stöttning.

 

 

 

Vi är mycket glada över den engagemangsnivå som finns i den nya ledarstaben och våra spelare skall alltid ha någon att vända sig till oavsett vad det handlar om. Spelarna har uttryckt att det är den största ledarstaben i Skövde HFs historia och det kan säkert stämma. Men det är också en oerhört komplett grupp människor som fyller alla behov laget har vilket är oerhört positivt.

Välkomna till Skövde HFs Elitlag alla! Vi ser fram emot en intressant handbollssäsong 2020/2021.

Uppdaterad  2020-06-14 09:13
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna