• Föreningen
2023-04-20

Reflektioner från Ordföranden

Foto: Viktor Ljungström

Det behöver ibland reflekteras över vad som faktiskt gått bra när man bara känner besvikelse och misslyckande i varenda del av kroppen. Igår missade vi chansen att få spela semifinal men om vi skall se stort på vad vårt lag presterat i SHE denna säsong så är det svårt att vara besviken.

Jag ser ett lag som blivit bättre på i princip allt denna säsongen. Bollen förflyttas fortare, det kollektiva spelet har utvecklats och individuella kunskaper blir bättre och bättre. Alla har sett att Skövde HF är att räkna med och någon underdog-stämpel blir nog svårt att leva på nästa säsong. Förväntningarna kommer bli stora på Daniel Birkelund och hans team och jag är 100% övertygad att de kommer leva upp till förväntningarna. Visst kan vi se områden där vi önskar mer av laget men den träning som teamet ger laget är i absoluta toppklass i Sverige. Noggrannhet i varje del av träning och match. Något som gläder mig att reflektera över är hur få skador vi haft under säsongen. Här ser jag en naturlig koppling till den fina fysik spelarna fått under Magnus Hultbergs ledning. Det ska bli mycket intressant att se hur laget kommer utvecklas nästa säsong.

Stark förening
Jag har varit en del av Skövde HFs styrelse sedan 2014 och har upplevt på nära håll hur föreningen gått från skakig och misskött till stark och väl underhållen. Våra sportsliga resultat på seniorsidan har under många år varit svaga och vi tar oss till slutspel denna säsong för första gången på många år. Jag hoppas det blir många år i rad som vi spelar slutspel från nu. Föreningen står stark med stora satsningar på bland annat Skövde HF Akademi.

Publik
Vårt mål att öka antalet i publiken har vi lyckats bra med även om jag fortfarande inte förstår varför inte fler går och ser på ett lag som är den sjätte bästa i Sverige. 485 (421) åskådare i snitt på hemmamatcherna och 390 (351) på bortamatcherna är en förbättring (förra årets siffror i parantes). Idrottshallen är platsen där vi får den bästa upplevelsen men vi tappar säkert i besökare på grund av parkeringsmöjligheter runt idrottshallen. Vi har oavsett en bit kvar innan vi känner behovet av en större arena. Något jag som arrangemangsansvarig varit noga med är att vi inte snyggar till siffrorna. Vi måste kunna mäta oss mot där vi är och inte tävla på fel grunder. För visst är publiksnitt en kul tävling men det går inte jämföra sig med andra än sig själva då vi mäter så olika i varje förening. Jag är övertygad att publiksnittet kommer öka. Då är det skönt att ha verkliga siffror att jämföra med.

Hejarklack
Vi är för få engagerade fortfarande, skämtsamt skulle det nästan skrivas in som grundsten i stadgarna i alla föreningar, men vi hankar oss fram väldigt bra jämför med föreningar som har betydligt starkare ekonomi och organisation än vad vi mäktar med.  Vi har en mycket engagerad arrangemangsgrupp som gör allt för att det skall de bästa hemmamatcherna. Vi har en hejarklack som är SHEs klart bästa. Den förening som vill utmana oss här välkomnar vi för vi tycker att spelarna i lagen är värda det. Jag har framfört en idé till Svensk elithandboll att inför en tävling i SHE om SHEs bästa hejarklack. Vi får se hur det blir med det. Men jag lämnar gärna över guldmedaljerna till The Red Sea för säsong 2022-23.

SHE:s bästa arrangemang
När vi mötte Sävehof hemma så frågade jag Jesper Östlund om hur han upplevde arrangemanget och fick ett ”Det bästa i hela SHE” tillbaka. Att han senare behövde justera det till ”Den bästa bortamatchen i SHE” kan jag förstå rent politiskt men Sävehof, Lugi, Kristianstad är alla damlag som spelar i en för stor arena mot dagens publiksiffror. Kristianstad har som Skövde HF, flyttat till mindre hall denna säsongen.

Kyrkan och musik
Det har engagerat många kring musik på matcherna denna säsongen. Jag har som DJ gått i bräschen för att musiken ska få spelas längre då det skapar lite mer show på matcherna. Regelverket har ändrats i SHE på grund av att vi gjort skillnad i Skövde HF och resan mot ett häftigare arrangemang fortsätter. Jag vill också ta tillfället att berätta att jag aldrig utryckt ”Vi är väl inte i pingstkyrkan” som SLA valde att sätta rubriken i vintras. Det var en kommentator på Cmore som sa detta och jag refererade till. (https://youtu.be/5yxxGFf77Ow
Jag vill gärna lämna en officiell ursäkt till Pingstkyrkan även om jag inte anser det helt var mitt fel.

There´s more to come…
Inför nästa säsong har vi massor planerat. En publikstrategi har tagits fram och vi vill göra arrangemangen ännu bättre. En projektor har köpts in men vi har inte hittat en bra uppsättningslösning än. Det som projiceras kommer bli ett kul tillskott till det som sker på planen. Vi introducerade ett digitalt 50/50-lotteri igår och här kan vi skapa en roligare upplevelse under lottningen bland annat. Känner du att du skulle vilja vara en del av vårt arrangemang så hör gärna av dig. Vi är gärna många så inte alla behöver vara med varje gång. Det finns ju ett liv utanför handbollen, även om jag nästan glömt av vad det är.

Till nästa säsong, hoppas vi ses i hallen då!!

Anders Wiik a.k.a DJ Wiik
Ordförande och arrangemangsansvarig

 

 

Uppdaterad  2023-04-20 11:47
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna