2020-06-08

Roger Berggren ny assisterande i elitlaget

Foto: Viktor Ljungström

Roger Berggren, ett välkänt namn bland många handbollsfans i Skövde och i Skövde HF blir Rasmus Poulsens nya assiterande tränare i SHE.

Roger har ett långt förflutet i Skövde HF där han varit med och tränat bägge döttrarna Sofia och Frida. Sofia, som gick hela vägen från handbollsskolan till elitlaget och gjorde sin sista säsong 2019-2020. Roger har varit med runt HF Somby Skövde de sista säsongerna och när han fick frågan om att assistera Rasmus blev han genast intresserad.

-”Det här året ska jag ta en paus från handbollen”. Det uttrycket har aldrig blivit verklighet trots att det sagts så många gånger, säger Roger. Det är bara att acceptera, handbollen är en stor och viktig del i mitt liv.

-Jag började att spela handboll som nioåring i Skövde AIK som senare blev HP-90 Skövde. Spelade fyra år i Mariestad AIF med avancemang till div 1(motsvarande allsvenskan).

– Efter den egna spelarkarriären, vilken varade i ca 27 år, har jag varit ledare. För alla åldrar och i alla handbollsföreningar i Skövde.

-Jag har aldrig varit med på elitnivå, varken som spelare eller ledare. Det innebär en utmaning och en möjlighet jag blivit erbjuden och ser mycket fram emot, avslutar Roger.

Rogers roll är också att utmana Rasmus i hans tankar så han får tänka och utvecklas som ledare. Vår förhoppning är att Roger också lär mycket av Rasmus och att deras gemensamma erfarenheter lyfter elitlaget under säsongen.

Rogers personliga egenskaper är en viktig input i valet av honom som assisterande. Han är en varm person som har varit mycket omtyckt av tjejerna i Somby och som hans egenskaper kommer komplettera Rasmus analytiska sida bra. Tillsammans med övriga ledare kring laget kommer vi få ett mycket komplett team.

Vi välkomnar Roger till Skövde HFs Elitlag och SHE. Ett stort lycka till!


Skövde Handbollsflickor 2020

Uppdaterad  2020-06-08 21:36
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna