2023-10-08

Skövde HF är klara för kvartsfinal i ATG Svenska Cupen

När matchen startade efter att OV Helsingborg hade satt sina tre Shoot Out så hade Skövde HF sex mål att hämta in. När stängdes hade Skövde HF vunnit matchen med förkrossande 34–19 (16–13) efter totala 60-48.

Söndagens match mot OV Helsingborg HK inleddes med att gästerna hade tre shoot out-straffar som de förvaltade på bästa sätt.

Skövde HF hade då matchen kom igång att hämta in sex mål och göra ett mål till (sju totalt) för nå en kvartsfinal i ATG Svenska Cupen. Efter åtta spelade minuter visade tavlan 6-5 i HF favör, sedan var det ett ställnings krig till det att Skövde 14-11 och kunde hålla ett tre måls övertag till halvtidsvilan med siffrorna 16-13.

I den andra halvlek så visade Skövde ingen pardon utan visade Helsingborg vilken skillnad det är på Allsvenskan och Ligan då hela laget uppträder efter de överenskommelser de gjort inför denna avgörande match för att nå kvartsfinal i ATG Svenska Cupen.

Efter spelade 9.30 så gör Melina Pilav på straff ställning till 21-16, då väljer OV att ta timeout 11.02, men vad hjälpte det då Skövde går till 23-17 trots att de drabbas av två utvisningar på rad 14.33 och 14.50 och två spelare kort i försvaret.

Skövde HF tuggar på och kan nå tiomålsövertaget 29-19 och ny timeout av OV tid spelade 24.44, sista fem kör HF bara på och sedan ta hem matchen med klara 34-19.

I den andra halvleken var det aldrig något snack om saken, Josefine Gundersen Lien i mål tog det mesta och offensivt allt tillräckligt säkra segern för att dra ifrån och gåt kvartsfinal.

Tränaren Daniel Birkelund till SLA kände en osäkerhet inför matchen, men var desto nöjdare efteråt.

– Det fanns en osäkerhet inför utifrån den prestationen vi gjorde i torsdags och att vi även kanske känt att vi inte varit jättebra såhär långt. Så vi tog inget för givet inför matchen, och var inte så kaxiga i halvlek heller. Men jag är oerhört nöjd med att vi lyckades sätta ihop 60 bra minuter, så nu blir det kvartsfinal,

Skövde HF vidare till kvartsfinal med sammanlagt 60–48.

Bilder från matchen av Viktor Ljungström.

På länken nedan matchprotokoll så kommer hela matchen fram, där går det att klicka på arbets eller matchprotokoll som laddas hem och kan öppnas för att ses.

Uppdaterad  2023-10-10 20:33