2022-04-19

Skövde HF inleder samarbete med Viborg HK.

Skövde HF har under säsongen besökt Viborg HK vid flera tillfällen för att bekanta sig med klubben och har fått många fina intryck av deras organisation och lag.
Vi har funnit att vi har två gemensamma intressen och det är att växa med våra turneringar. Skövde HFs, Annliz Cup och Viborg kommuns, Generation Handball Festival, där Viborg HK är medarrangör.
Vi är idag mycket glada över att kunna presentera att ett samarbete inletts. Till en början med fokus på cuperna och samarbetet kring detta men vi ser även möjligheter att utöka samarbetet mellan klubbarna på andra sätt framöver.
 
 
Anders Wiik, Ordförande i Skövde HF om samarbetet:
-Att få äran att få vara en pusselbit i Viborgs framgång känns jätteroligt och vi är mycket glada över att vi lyckats ge Viborg HK en bra bild av oss som klubb. Vi hoppas att det kan bli ett kontinuerligt samarbete över tid där vi kan utvecklas tillsammans.
 
Jens Steffensen, Direktör i Viborg HK:
 – Vi glæder os meget til at samarbejde med Skövde i fremtiden og ser et stort potentiale i at hjælpe hinanden med Annliz cup og Generation Handball festival
 
 
Samarbetet inleds till sommaren
Till en början innebär samarbetet att Viborg HK återkommer till Annliz Cup denna sommaren och att Skövde HF åker till Generation Handball den 1:a-6:e augusti.
Skövde HF Akademi kommer dessutom ha sin uppstart efter semestern i Danmark varje år för att få spela internationella matcher i en stad som lyser av handbollstradition.
Till hösten planeras dessutom att arrangera en bussresa till Viborg där vi hoppas kunna presentera Viborg som kommun och Viborg HK som klubb. Ett mycket intressant möte kan vi lova!
 
Anders Wiik, Ordförande
Uppdaterad  2022-04-19 05:46
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna