2022-10-27

VästersIrsta HF i kvartsfinalen ATG Svenska Cupen

Foto: Viktor Ljungström

På torsdagen lottades kvartsfinalerna i ATG Svenska Cupen och Skövde HF ställs mot seriekonkurrenten VästeråsIrsta HF. Under tre veckor så möts lagen tre gånger.

Fri lottning rådde vilket innebar att vilket lag som helst kunde ställas mot vilket annat lag som helst. Där väntar nu alltså ett dubbelmöte med VästeråsIrsta HF i kvartsfinalen.

Till SLA säger Daniel Birkelund
– Sportsligt blev det lite mitt på trädet rent utmaningsmässigt.
– Det blir en utmaning för oss men vi får också se det som en fin utmaning för att kunna ta en seger mot VästeråsIrsta som vi har haft problem med, framförallt på bortaplan i deras arena. Nu är det dags att bli kvitt spöket.

Moa Andersson säger i förbundets webbsändning från lottningen.
– Vi har mött Västerås ganska många gånger nu. Förhoppningsvis tar vi revansch på dem. Vi har haft ganska svårt för dem. De är rätt tuffa att möta, kommenterar Skövde HF:s lagkapten 
Hur ser du på era chanser att gå vidare?
– Som säsongen startat tycker jag vi har goda chanser att avancera. Det gäller att träna på bra nu under EM-uppehållet och få ihop laget.

Så lottades kvartsfinalerna
Höörs HK H 65–Skara HF
Skuru IK/Kärra HF–Önnereds HK
HK Aranäs–IK Sävehof
VästeråsIrsta HF–Skövde HF

Det står nu klart att vi möter VästeråsIrsta HF 27 november kl 15.00 Västerås Arena. Återkommer inom kort med datum för hemma matchen, följ oss här på hemsidan och facebook.

De första kvartsfinalerna spelas i slutet av november. Returmötena planeras att genomföras den 17/18 december. 

Läs mer på ATG Svenska Cupen

Läs mer på Skövde Nyheter

Läs mer på SLA

 

Uppdaterad  2022-10-27 22:28
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna